Persbericht | Asielzoekers doen mee aan de Grote Lenteschoonmaak in Wallonië

Persbericht | Asielzoekers doen mee aan de Grote Lenteschoonmaak in Wallonië

Verschillende opvangcentra van Fedasil nemen deel aan de Grand Nettoyage du Printemps (de Grote Lentekuis) in Wallonië tussen 29 en 31 maart.

Overal in Wallonië verenigen burgers, scholen, verenigingen, jeugdbewegingen en bedrijven zich rond één gemeenschappelijk doel: afval opruimen in de straten zodat we allemaal in een mooiere omgeving kunnen wonen.

Ook verschillende asielzoekers die momenteel in de opvangcentra van Fedasil verblijven, doen mee. Maar liefst 8 centra doen mee met dit fantastische initiatief: Bovigny, Charleroi, Jodoigne, Morlanwelz, Mouscron, Pondrôme, Rixensart en Sugny.

De Grand Nettoyage de Printemps heeft als doel om de burgers meer bewust te maken over het belang van een propere publieke ruimte.

Fedasil is het Federaal Agentschap voor de opvang van asielzoekers. Fedasil en zijn partners vangen momenteel bijna 20.000 asielzoekers op in België, verspreid over een 60-tal opvangcentra en individuele woningen.

 

Over Fedasil

Bij Fedasil zorgen we voor de opvang van verzoekers om internationale bescherming ('asiel') en garanderen we kwaliteit en conformiteit binnen de verschillende opvangstructuren. 

Fedasil
Hoofdzetel
Kartuizersstraat 21
1000 Brussel