Persbericht | Eerste bewoners in Deurne

Persbericht | Eerste bewoners in Deurne

Fedasil neemt tijdelijk opvangcentrum in Deurne in gebruik.

Vandaag, donderdag 20 juni 2019, werden de eerste verzoekers om internationale bescherming opgevangen in het opvangcentrum in Deurne.

Eerder opende Fedasil al tijdelijke opvangcentra in Lommel (28/12/18), Zaventem (30/01/19) en Moeskroen (22/02/19).  Ook in Couvin komt er later deze maand nog een nieuwe opvanglocatie. Fedasil voert hiermee de beslissing uit van de federale Ministerraad van 15 februari 2019 om de opvangcapaciteit uit te breiden met 3.250 nieuwe plaatsen en zo de bezettingsgraad te doen dalen.

120 plaatsen in Deurne

Het tijdelijke opvangcentrum van Deurne, dat wordt ingericht in een oud rusthuis en ruimte biedt voor 120 personen, heeft gespecialiseerde plaatsen voor andersvaliden en minder mobiele personen met hun familie. Een team van 30 medewerkers staat in voor hun begeleiding.

Het centrum in Deurne zal, zoals alle centra van Fedasil, een open opvangcentrum zijn waar de bewoners onderdak, voeding, medische en sociale begeleiding krijgen tijdens de behandeling van hun verzoek om internationale bescherming.

Perspermanentie

 

Over Fedasil

Bij Fedasil zorgen we voor de opvang van verzoekers om internationale bescherming ('asiel') en garanderen we kwaliteit en conformiteit binnen de verschillende opvangstructuren. 

Fedasil
Hoofdzetel
Kartuizersstraat 21
1000 Brussel