Persbericht | Fedasil lanceert website voor asielzoekers

Persbericht | Fedasil lanceert website voor asielzoekers

Fedasil lanceert het nieuwe informatieplatform www.fedasilinfo.be. De mobiele website geeft betrouwbare informatie aan verzoekers om internationale bescherming (asielzoekers) in België en dat in 12 talen, waarvan 8 ook met audioversie.

Het informatieplatform www.fedasilinfo.be is een op maat ontwikkelde mobiele website die objectieve, correcte en betrouwbare informatie geeft aan asielzoekers in België. De website werd ontwikkeld met de hulp van talrijke interne en externe experts en werd getest bij de doelgroep en bij eerstelijnsmedewerkers.

De informatie op www.fedasilinfo.be is beschikbaar in 12 talen: Nederlands, Frans, Engels, Arabisch, Farsi, Pashtu, Russisch, Spaans, Albanees, Turks, Somali en Tigrinya. 8 van deze talen beschikken ook over een audioversie. Er zijn 8 hoofdthema’s: asiel & procedure, wonen, leven in België, terugkeer, werken, niet-begeleide minderjarigen, gezondheid en leren. De website is enkel beschikbaar in België.

Gonzalo Vargas Llosa, UNHCR Regional Representative for Western Europe, juicht het initiatief van Fedasil toe:

Duidelijke en beknopte informatie in een taal die de verzoeker om internationale bescherming werkelijk begrijpt, is een essentiële garantie voor effectieve toegang tot de asielprocedure en -opvang. Vooral het audioluik van deze infotool is toe te juichen, omdat het de informatie toegankelijk maakt voor meer kwetsbare vluchtelingen.

Met deze nieuwe mobile first website vervult Fedasil zijn informatieplicht tegenover de asielzoekers in België. Door objectieve en correcte informatie te geven, willen we hen helpen om gefundeerde keuzes maken over hun toekomst en een tegenwicht bieden tegen foutieve verhalen van onbetrouwbare bronnen.

Daarnaast is het ook een handig en nuttig werkinstrument voor alle eerstelijnsmedewerkers van Fedasil en zijn partners, in hun dagelijkse contacten met de doelgroep.

We nodigen u van harte uit om www.fedasilinfo.be te ontdekken.

Perspermanentie
Story image

 

Over Fedasil

Bij Fedasil zorgen we voor de opvang van verzoekers om internationale bescherming ('asiel') en garanderen we kwaliteit en conformiteit binnen de verschillende opvangstructuren. 

Fedasil
Hoofdzetel
Kartuizersstraat 21
1000 Brussel