Persbericht | Inbeslagname goederen bij Fedasil

Omdat er geen dwangsommen worden betaald, zullen binnenkort ‘niet essentiële’ goederen in beslag worden genomen op de hoofdzetel van Fedasil.

Eerder deze week heeft een beslagrechter beslist om over te gaan tot de inbeslagname en verkoop van een reeks goederen van Fedasil. De inbeslagnames zijn het gevolg van lopende rechtszaken.

Door de verkoop van deze goederen zal het Agentschap de betreffende dwangsommen niet moeten betalen. ​ Het betreft drie individuele dossiers van verzoekers om internationale bescherming. Het is de eerste keer dat er wordt overgegaan tot inbeslagnames bij Fedasil. ​

Fedasil heeft een lijst met beslagbare goederen opgesteld en deze overgemaakt aan de betrokken deurwaarders. Een deurwaarder zal goederen in beslag nemen die ‘niet essentieel’ zijn voor de werking van het Agentschap. Er worden uitsluitend goederen in beslag genomen op de hoofdzetel van Fedasil, niet in de opvangcentra. ​ Er werd nog geen datum vastgelegd voor de effectieve inbeslagname.

Intussen blijft Fedasil elke dag verzoekers uitnodigen die zich hebben ingeschreven op onze wachtlijst, en dit in functie van het aantal beschikbare plaatsen.

Dwangsommen ?  Sinds mei 2021 kampt het opvangnetwerk van Fedasil met een tekort aan plaatsen, waardoor we niet aan iedere verzoeker opvang kunnen aanbieden. Een aantal verzoekers hebben met de hulp van een advocaat gerechtelijke stappen ondernomen om zo de opvang af te dwingen op straffe van een dwangsom. Tot vandaag heeft Fedasil geen dwangsommen betaald.

 

 


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fedasil

Bij Fedasil zorgen we voor de opvang van verzoekers om internationale bescherming ('asiel') en garanderen we kwaliteit en conformiteit binnen de verschillende opvangstructuren. 

Neem contact op met

Hoofdzetel Kartuizersstraat 21 1000 Brussel

+32 2 213 44 18

[email protected]

www.fedasil.be