Persbericht | Opvang van asielzoekers in Spa

Persbericht | Opvang van asielzoekers in Spa

De eerste asielzoekers zijn aangekomen in het nieuwe opvangcentrum van Fedasil in Spa.

Op donderdag 28 november zijn de eerste asielzoekers aangekomen in La Vecqueterre, het vakantiecentrum van Defensie in Spa. Fedasil huurt de site om tijdelijk een honderdtal asielzoekers op te vangen.

De eerste bewoners komen rechtstreeks van het opvangcentrum van Fedasil in Bovigny (Gouvy). Het gaat om 42 personen die tijdelijk werden opgevangen in de sporthal van het centrum. De andere bewoners komen normaal gezien vrijdag aan.

116 plaatsen

De opening van het opvangcentrum van Spa was oorspronkelijk voorzien in oktober, maar werd uitgesteld omwille van elektriciteits- en veiligheidswerken. Het centrum biedt 116 opvangplaatsen, verdeeld over verschillende bungalows. Het kan zowel families als alleenstaande personen opvangen.

De opvang in Spa is een tijdelijke maatregel, aangezien de site maar tot eind maart 2020 beschikbaar is. Het centrum biedt echter de hoognodige opvang gezien het groeiend aantal mensen dat moet opgevangen worden.

20 aanwervingen

De opening van het centrum werd toevertrouwd aan een team van collega’s uit het centrum van Fedasil in Bovigny. Ondertussen heeft een twintigtal medewerkers zich geëngageerd om de bewoners te begeleiden.

Story image
Mieke Candaele Directrice Communicatie
Perspermanentie

 

Over Fedasil

Bij Fedasil zorgen we voor de opvang van verzoekers om internationale bescherming ('asiel') en garanderen we kwaliteit en conformiteit binnen de verschillende opvangstructuren. 

Fedasil
Hoofdzetel
Kartuizersstraat 21
1000 Brussel