Uitnodiging | Voetbaltoernooi op Wereldvluchtelingendag

Uitnodiging | Voetbaltoernooi op Wereldvluchtelingendag

Op donderdag 20 juni 2019, Wereldvluchtelingendag, organiseert Fedasil samen met zijn partners de Koninklijke Belgische Voetbalbond, het Rode Kruis en Croix-Rouge, “Iedereen op het veld”, een intercultureel voetbaltornooi, dat de inclusie via voetbal wil bevorderen.

Het is intussen een jaarlijkse traditie geworden: op Wereldvluchtelingendag strijden de opvangcentra voor asielzoekers in België voor de cup van centrum met het meeste voetbaltalent. Maar liefst 41 teams van asielzoekers en vluchtelingen zullen het tegen elkaar opnemen in Tubeke, op de ‘heilige grond’ waar onze Rode Duivels al hun wedstrijden voorbereiden. Fedasil is met 15 centra erg goed vertegenwoordigd. Ook het scheidsrechterkorps en het vrijwilligersteam zijn mensen die als vluchteling in ons land terechtkwamen.

Het Belgian Football Centre ademt voetbal & diversiteit!

Programma van de dag:

  • De eerste match wordt om 10u afgetrapt door Pierre Kompany.
  • DJ Lorre komt de hele dag sfeervolle plaatjes draaien
  • Wereldkampioen freestyle voetbal (U15), Mehdi Amri,  komt zijn voetbalkunsten demonstreren
  • Er is heel wat randanimatie voorzien zoals;  beachvolley, teqball, pana-arena,…

Meer dan 700 mensen zullen aanwezig zijn op deze dag, om zelf te spelen of hun team aan te moedigen. Om 16u30 kennen we de sportieve winnaar van het tornooi, de Fair Play-kampioen en de beste supportersgroep. Iedere deelnemer zal in het afsluitingsceremonie in de bloemen gezet. Iedereen is van harte welkom om dit evenement bij te wonen.

Project Iedereen op het veld

De KBVB, Pro League, Voetbal Vlaanderen en ACFF lanceerden in januari 2017 het inclusieproject ‘Iedereen op het veld’. Via dit project willen ze voetbal ontmoetingsmomenten creëren voor vluchtelingen en asielzoekers.

Info en contact:

Indien u voorafgaand graag meer informatie wenst over het project “Iedereen op het veld” kan u contact opnemen met de projectcoördinator Hedeli Sassi (Voetbalbond) op +32 486 91 23 83.

De pers is van harte welkom (rue de Bruxelles 486 – 1480 Tubeke) en mag zich aanmelden aan de onthaalstand van het evenement of bellen naar:

Facebookevenement

Wij vragen de pers om de privacyregels te respecteren. Minderjarigen interviewen kan enkel mits voorafgaande toestemming van hun begeleider/voogd.  

 

Over Fedasil

Bij Fedasil zorgen we voor de opvang van verzoekers om internationale bescherming ('asiel') en garanderen we kwaliteit en conformiteit binnen de verschillende opvangstructuren. 

Fedasil
Hoofdzetel
Kartuizersstraat 21
1000 Brussel