Persbericht | Fedasil lanceert een nieuw pedagogisch pakket

Persbericht | Fedasil lanceert een nieuw pedagogisch pakket

20.06.18 - In de aanloop naar 20 juni (Wereldvluchtelingendag) lanceert Fedasil een gloednieuw pedagogisch pakket: "Op de Vlucht".

In 2016 ontwikkelde Fedasil een animatiefilm voor leerlingen van het lager en middelbaar onderwijs, met de steun van de Koning Boudewijnstichting en de Nationale Loterij. Deze korte en zeer toegankelijk film volgt het parcours van asielzoekers, vanaf het vertrek uit hun thuisland tot het einde van de asielprocedure in België. Deze film is online beschikbaar op de website en dit in twee talen (NL en FR). Er zijn twee versies gemaakt: een versie voor het lager onderwijs en een versie voor het middelbaar.

Om iets dieper op de materie in te kunnen gaan tijdens de lessen, ontwikkelde Fedasil ook een aanvullend pedagogisch pakket “Op de vlucht”. Dit pakket, bestemd voor leerlingen uit de eerste graad middelbaar onderwijs (12-14jaar), bestaat uit 2 delen:

  • Een bundel voor leerlingen met daarin opdrachten, getuigenissen, cijfers, begrippen, discussievragen en meer.
  • Een extra bundel voor leerkrachten met oplossingen van de opdrachten, aanvullende info en nuttige links en tips naar meer informatie en cijfers.

Dit pakket biedt ondersteuning om het in de klas over vluchtelingen, asiel en migratie te hebben. Fedasil hecht immers sinds jaar en dag erg veel belang aan een correcte beeldvorming en goede educatie over asiel en migratie. Zowel op nationaal als op lokaal vlak zetten we in op aantrekkelijke, moderne en aangepaste pedagogische instrumenten voor leerkrachten, jongeren en kinderen. Deze film sluit daar dan ook perfect bij aan.

Bezoek aan een opvangcentrum

Het pedagogisch pakket vormt een goede aanvulling op een bezoek aan een opvangcentrum voor asielzoekers van Fedasil. Leerkrachten kunnen steeds een opvangcentrum contacteren indien ze met hun leerlingen willen ontdekken hoe het leven verloopt in een opvangcentrum voor asielzoekers.

De film en alle informatie zijn hier te vinden.

 

Over Fedasil

Bij Fedasil zorgen we voor de opvang van verzoekers om internationale bescherming ('asiel') en garanderen we kwaliteit en conformiteit binnen de verschillende opvangstructuren. 

Fedasil
Hoofdzetel
Kartuizersstraat 21
1000 Brussel